HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

AnonymousDecember 9, 2019

Hai,

Kita belajar cara download step by step dari pelbagai server.

  1. pilih server yang bersesuaian dengan pilihan hati anda. pilihan resolution 1080p, 720p, dan 480p. dan seterusnya pilih server seperti userscloud, uptobox, multiup dan letsupload. bagi admin pilihan hati admin adalah uptobox dan letsupload. tapi anda boleh pilih server yang bersesuaian dengan hati anda semua. 
  2. contoh admin pilih letsupload. tekan pada letsupload dan semua link adalah single link untuk setiap movie

3. selepas tekan link letsupload nnti anda ada dibawa ke download page. anda mungkin perlu tekan 2 atau 3 kali disebabkan iklan. pastikan anda dibawa ke download page seperti gambar dibawah

4. anda perlu tunggu selama 5 saat, dan tunggu countdown sehingga keluar “Continue” button seperti gambar dibawah.

5. tekan pada “continue” button dan anda akan dibawa ke “short link page” seperti dibawah. URL dia “SHRTL.NET” atau “Lewat.Club”
Untuk lewat.Club
Untuk SHRTL.NET

6. Di short link pages ini, anda perlu buktikan diri anda bukan robot. anda perlu tekan pada “i’am not robot” seperti gambar diatas. dan tekan “click here to continue” untuk ke pages seterusnya.

7. untuk pages seterusnya, anda perlu tunggu selama “7 saat” lagi untuk ke file server yang anda pilih.

8. Selepas 7 saat menunggu, anda perlu tekan “GET LINK” untuk ke pages seterusnya.

  • selepas ini anda akan dibawa ke pages server pilihan yang anda pilih.

LETSUPLOAD SERVER

  1. TEKAN DOWNLOAD BUTTON DIBAWAH

2. DOWNLOAD AKAN BERMULA SEPERTI DIBAWAH SEKIRANYA ANDA GUNA iNTERNET DOWNLOAD MANAGER

UPTOBOX SERVER

  1. UNTUK FILE SERVER UPTOBOX. ANDA PERLU TUNGGU 25 SAAT SEBELUM BOLEH DOWNLOAD

2. SELEPAS 25 SAAT MENUNGGU ANDA BOLEH TEKAN “FREE DOWNLOAD” BUTTON. FILE ANDA AKAN DIDOWNLOAD

 

Categories

(18) comments

  • syafiqDecember 13, 2019Reply

    after dwload sutitle

  • GgggDecember 24, 2019Reply

    Hii

  • ArifJanuary 2, 2020Reply

    Mcmna nk download dan masukkan subtitle

    • AnonymousJanuary 2, 2020Reply

      dah download subtitle.. pastu drag dengan drop

  • AleJanuary 23, 2020Reply

    Kene on VPN ke nk download

    • AnonymousJanuary 24, 2020Reply

      xperlu pun..

  • HaninJanuary 26, 2020Reply

    Macam mana nak dw subtitle. Tak jumpe. Tolong buat toturial dw subtitle

    • AnonymousMarch 4, 2020Reply

      rujuk latest tutorial

  • DepJanuary 30, 2020Reply

    Handphone mana min

    • AnonymousMarch 4, 2020Reply

      rujuk latest tutorial

  • YooolaaFebruary 1, 2020Reply

    mcm mne nak pasang subtitle lepas download tu T_T

    • AnonymousFebruary 7, 2020Reply

      drag and drog je dalam movie yang dah download tu

  • khaiMarch 12, 2020Reply

    kalau xde internet download manager cmne nk download

    • AnonymousMarch 12, 2020Reply

      sama je cara… cuma beza xdew idm je la…

  • kjMarch 14, 2020Reply

    kenapa timer tak countdown? xgerak…

    • AnonymousMarch 15, 2020Reply

      Try again

  • AdzwarDecember 28, 2020Reply

    min kalau yang bluray nk download mcm mana plk?

    • AnonymousDecember 28, 2020Reply

      sama je cara download…

Report Dead Link and Stream